27 May 2011

ctet Evs Test/sample paper



Environmental Science 
1. What is the purest form of water?
(a) Sea eater
(b) Water from an ionizing filtration plant
(c) Heavy water
(d) Distilled water
2. Sericulture is:
(a) Production of sari
(b) The culture of Indonesia
(c) Science of silk forming
(d) None of the above
3. X-rays can:
(a) Pass through our skin
(b) Pass through our bones
(c) Pass through our skin but not bones
(d) Pass through our bones but not skin
4. Red, Blue Violet, Green, Orange & yellow are six out of the seven colours of a rainbow,
what is the seventh one?
(a) Purple
(b) Pink
(c) Brown
(d) Indigo
5. ______ energy is converted to ______ energy in the working of a microwave oven
(a) Electrical, heat
(b) Light, heat
(c) Electrical, sound
(d) Heat, electrical
6. Caterpillars when grow up become:
(a) Lizards
(b) Butterflies
(c) Earthworms
(d) Frogs        
7. How much time does our earth take to complete one revolution around the sum?
(a) 1 day
(b) 6 months
(c) 12 months
(d) 5 weeks
8. The human heart has _______ number of chambers
(a) 4
(b) 3
(c) 2
(d) 1
9. There are ________ number of bones and________ number of muscles in our body
(a) 206, 600
(b) 204, 500
(c) 500, 202
(d) 600, 204
50. Which kind of birds have long legs with wide spreading toes?
(a) Perching birds
(b) Swimming birds
(c) Scratching birds
(d) Wading birds
ANSWERS 

1. (d) 
2. (c) 
3. (c) 
4. (d) 
5. (a) 
6. (b) 
7. (c) 
8. (a) 
9. (a) 
10. (d) 


For more paper click given link after joining  CBSE ADDA



2 comments:

Latest News said...

how to download CTET 2012 Model Paper and syllabus

Kalp Institute said...

Thanks for sharing such useful. Please Provide some Informations regarding UCG NET Coaching CTET Coaching.

Post a Comment