| 1. Speed of a body is the distance travelled by the body in ---- second. |
| Answer: One |
| 2. if a has different speeds at different times we can calculate the ----------- speed |
| Answer: Average |
| 3. Change of distance with time may be represented by a distance ------------- |
| Answer: Time graph |
| 4. --------------- gives the speed of the vehicle every instant in km/h |
| Answer: Speedometer |
| 5. ---- measures the total distance covered by the vehicle in meter. |
| Answer: Odometer |
| 6. -------------- is a device used for measuring wind speed. |
| Answer: Anemometer |
| 7. -------------- is nothing but speed in a definite direction |
| Answer: Velocity |
| 8. ------ is the change of velocity in one second. |
| Answer: Acceleration |
| 9. The speed of a moving body at any particular instant of time is called------------- Answer: instantaneous speed. |
| 10. Straight line parallel to time axix of distance-time graph express ----- the motion of an object. |
| Answer: Constant |
Physics adda,cbse physics,CBSE NCERT sample paper,CBSE test paper ,CBSE NCERT Physics Notes,class 6th ,7th,8th ,9th,10th.
14 August 2012
Class VII | Science | Motion and Time |MCQ :Fill in the blanks
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment